B2N logo
Търсене
Close this search box.
Търсене
Close this search box.
Търсене
Close this search box.

Запознайте се с Pro3 Series

Сега гъвкавото производство е по-достъпно от преди

Базирани на Pro2 серията, новите 3D принтери на Raise3D’ са следващо поколение 3D системи с двоен екструдер, които посрещат нуждите както за бързо прототипиране, така и за директно производство.  Pro3 серията се състои от is 3D принтер Pro3, с работен обем  300x300x300мм, и Pro3 Plus, с работен обем 300x300x605мм. и двата модела включват интуитивен интелигентен дизайн, смарт асистент EVE, които налагат Pro3 серията сред отличните избори за професионално 3D принтиране. 

Pro3  и Pro3 Plus са свързани с ideaMaker, софтуера за слайсване на  Raise3D, дигиталната библиотека ideaMaker Library и облачната система за управление на работния процес RaiseCloud.

Pro3 серията е налична за предварителна продажба.

Подобрени характеристики при Pro3 серията

Pro3 серията притежава подобрени характеристики на принтиращата платформа за по-качествен финален продукт и по-добро потребителско преживяване по време на работния процес.

 1. Автоматичното нивелиране прави целия процес по 3D принтиране по-бърз и по-лесен. 
 2. Гъвкавата изграждаща платформа позволява  принтирания детайл да бъде отделен без усилие. 
 3. Увеличена твърдост със 75% на Z-оста води до по-стабилно представяне на самия 3D принтер.

Взаимнозаменяеми хотендове и капак на екструдера

При Pro3 серията е налична независима модулна система с два екструдера. Това позволява да се принтира с различни филаменти, което  позволява лесно и достъпно да се заменят компоненти. Хотендовете се премахват лесно, без нужда от допълнителни инструменти, което улеснява поддръжката. Операторът може също с лекота да премахне капака при екструдерите, за да острани често срещани проблеми като задръстване на филамента.

Система за управление на циркулацията на въздуха Air Flow Manager

Системата за управление на циркулацията на въздуха Air Flow Manager е разположена на гърба на принтера, за да създаде стабилна среда в работната камера. С вграден HEPA въздушен филтър, Air Flow Manager филтрира и пречиства въздуха вътре в камерата.

EVE смарт асистент

Pro3 и Pro3 Plus притежават вграден смарт асистент, наречен EVE, програмиран с често срещани проблеми при 3D принтирането и техните решения. Асистентът може да насочва операторът на 3D принтерите как да открие даден проблем, който би могъл да компроментира качеството на финалния принт и как да го реши. EVE също напомня за регулярните прегледи за поддръжка и съкращава времето за самата поддръжка. 

 

Професионална система с двоен екструдер

3D принтерите с два екструдера имат повече функционалности като принтиране на модел в два цвята или от два различни материала.

Професионалните 3D принтери от Pro3 серията имат технология за повдигане на дюзата за бърза смяна. Така дюзите могат да се повдигат независимо една от друга и да се сменят в рамките на секунди.

Технически детайли

Висока повтаряемост

<0.005 мм, 5 микрона

Скоростта на светлината

< 1 секунда време за смяна

1.5 мм разстояние за повдигане на дюзата

Съвместимо с гъвкави материали

Защо високата повтаряемост е добра за един 3D принтер? Какво означава?

3D принтирането е процес, по време на които обект се изгражда слой по слой. Екструдерът се придвижва напред и назад по цялата дължина на модела изграждайки го слой по слой. Ако екструдерът се размести по време на това придвижване, процесът вече дава отклонение в принтирана част. Високата повтаряемост гарантира стабилноста на екстудера и целия 3D принтер по време на принтиращия процес.  

Какво означава със скоростта на светлината?

Това е времето, което отнема на 3D принтера да изработи един обект. Времето зависи от вида на принтирания обект и колко бързо 3D принтерът може да сменя посоката по време на приплъзването на екструдера. С време за смяна < от 1 секунда означава, че Pro3 серията може да сменя посоки докато принтира. Това съкращава цялостното време за изработка. 

Защо разстояние за повдигане на дюзата от 1.5 мм е от значение за 3D принтирането?

Разстояние за повдигане на дюзата е разстоянието между върха на дюзата и принтиращия се обект. Нужно е да има определено разстояние, за да се гарантира, че дюзата няма да попречи наслагването на слоя. Разстоянието от 1.5мм при Pro3 серията осигурява достатъчно място между дюзата и модела и не влияе на процеса по 3D принтиране. 

Подобрения в потребителското преживяване

Олекотен кабел с дигитален сензор за температурата

При Pro3 серията тежкият кабел е заменен с по-лек, за да намали тежестта на екструдера и да балансира центъра на тежестта, с което подсигурява по-качествен принт.  Pro3 серията също разполага с дигитален сензор за отчитане на точната температура, с което контролира подаването на филамента.

Автоматично нивелиране

Нивелирането е контролен и регулиращ процес за позицията на изграждащата платформа. При Pro3 и Pro3 Plus тази функция е автоматична. Автоматичното нивелиране запазва позицията между дюзата и платформата константна, за да гарантира качествен процес на 3D принтиране. Подобрява слепването на първия слой филамент с изграждащата платформа и позволява на екструдера да се нагоди спрямо най-малките девиации в равнината за оптимални резултати.

HD камера, с възможност за ъпгрейд

Pro3 серията използва камера за наблюдение и контрол над 3D принтирането. Тя е свързана с облачната платформа RaiseCloud, което позволява на потребителя да следи отдалечено всеки зареден проект. Камерата има подобрен  CMOS сензор за отчетливо по-хубаво качество на изображението.

Готов да принтира инженерни и технически материали при температура до 300°C

PLA / ABS / HIPS / PC / TPU / TPE / PETG / ASA / PP / PVA / Nylon / Glass Fiber Infused / Carbon Fiber Infused / Metal Fill / Wood Fill

 

Безопасност

Функция за възобновяване на 3D принтирането

Дали поради спиране на тока или заради свършил филамент, принтерите може да спрат работа по средата на процеса. Pro3/Pro3 Plus имат сензор за недостиг на филамент, точно когато ролката ще свърши и запазва до къде е стигнал принтиращия процес. Разполага и с функция за възобновяване на работата при загуба на мощност / спиране на тока.

Автоматично засичане

Друга функция за безопасност е че засича кога има открехната вратичка и спира 3D принтирането незабавно. 

Научете повече за екосистемата на Raise3D

Комбинирайте ideaMaker и RaiseCloud с който и да е от 3D принтерите на Raise3D, за да се възползвате максимално от възможностите на тяхната екосистема.

Pro3 серията е съвместима с много 3D материали, известни като филаменти, за да посрещне технически изисквания за принтираните детайли 

В зависимост от техническите изисквания, често се налага повече от един материал да поркива едни и същи функционалнаи и структурни характеристики (например здравина и гъвкавост). Понякога за принтирането на един и същи детайл са необходими няколко различни филаменти.  Да имате 3D принтер, съвместим с различни филаменти, е както практично ,така и по-икономично.  

Гъвкавата изграждаща платформа спомага за лесното отделяне на 3D  принтирания детайл 

Pro3 и Pro3 Plus са оборудвани с гъвкава изграждаща платформа, благодарение на която готовият детайл се премахва по-лесно от платформата без риск от щета по самия детайл. Платформата бързо връща първоначалната си позиция и е готова отново за принт. Отделно Pro3 серията е съвместима с твърда изграждаща платформа и с топлоустойчива боросиликатна стъклена платформа. 

Обновената филтрация на въздуха с HEPA филтър премахва токсични микрочастици, които се совобождават по време на принтиращия процес.

Професионалните 3D принтери Pro3 и Pro3 Plus имат вграден HEPA филтър за почистване на въздуха от микрочастици (включително нано-частици), които се освобождават по време на 3D принтирането.  HEPA филтрите са ефективни за класни стаи, офиси, малки и големи работни пространства. 

7-инчов тъчскрийн позволява лесно управление на работния процес.

3D принтерите от Pro3 серията ползват  7-инчов сензорен екран, чрез които операторът контролира работния процес.

Металната рамка служи за презицно позициониране и стабилно движение на екструдерите за по-качествен процес на принтирането.

Висококачествено 3D принтиране се изпълява от висококачествени 3D принтери.  Pro3 серията има изцяло метална рамка, благодарение на която се създава специфично плъзгащо движение , което позволява гладко придвижване на екструдера по принтиращата повърхност.  Взаимнозаменяемите дюзи позволяват на 3D принтерите от  Pro3 серията да  принтират с различна детайлност при изпълнението. 

ideaMaker

ideaMaker е безплатен 3D софтуер за слайсване от Raise3D, съвместим както с всички Raise3D принтери, така и с  принтери от други производители.

RaiseCloud

RaiseCloud облачна платформа за управление на принтирането, която позволява отдалечен контрол и менажиране на работните 3D  проекти. 

ideaMaker Library

ideaMaker Library e дигитална библиотека с готови профили за слайсване на различни по вид филаменти, включително Raise3D филаменти и филаменти от други сертифицирани производители.

Raise3D академия

В академията на Raise3D получавате достъп до статии с практически съвети и наръчници за работи на теми като настройка на принтера, обслужване на принтера и опериране с 3D принтера. 

Raise3D поддръжка

B2N e официален представител и оторизиран сервиз на Raise3D, Свържете се с нас при въпроси и техническа консултация за конкретен принтер от портфолито на Raise3D.

Pro3 / Pro3 Plus технически спецификации

 

Pro3

        Pro3 Plus

GENERAL

Build Volume (W × D × H)

Single Extruder Print: 11.8 × 11.8 × 11.8 inch/ 300 × 300 × 300 mm
Dual Extruder Print: 10 × 11.8 × 11.8 inch/ 255 × 300 × 300 mm

Single Extruder Print: 11.8 × 11.8 × 23.8 inch/ 300 × 300 × 605 mm
Dual Extruder Print: 10 × 11.8 × 23.8 inch/ 255 × 300 × 605 mm

Machine Size (W × D × H)

24.4 × 24.6 × 29.9 inch/ 620 × 626 × 760 mm

24.4 × 24.6 × 43.5 inch/ 620 × 626 × 1105 mm

Print Technology

FFF

Print Head System

Dual-head with electronic lifting system

Filament Diameter

1.75 mm

XYZ Step Size

0.78125, 0.78125, 0.078125 micron

Print Head Travel Speed

30–150 mm/s

Build Plate

Flexible Steel Plate with Buildtak

Max Build Plate Temperature

120ºC

Heated Bed Material

Silicone

Build Plate Leveling

Mesh-leveling with Flatness Detection

Filament Run-out Sensor

Available

Supported Materials

PLA/ ABS/ HIPS/ PC/ TPU/ TPE/ PETG/ ASA/ PP/ PVA/ Nylon/
Glass Fiber Infused/ Carbon Fiber Infused/ Metal Fill/ Wood Fill

Layer Height

0.01–0.25 mm

Nozzle Diameter

0.4 mm (Default), 0.2/ 0.6/ 0.8/ 1.0 mm (Available)

Max Nozzle Temperature

300ºC

Connectivity

Wi-Fi, LAN, USB port, Live camera

Noise Emission (Acoustic)

<55 dB(A) when building

Operating Ambient Temperature

15-30ºC, 10-90% RH non-condensing

Storage Temperature

-25℃ to +55℃, 10-90% RH non-condensing

Filter

HEPA filter with activated charcoal

EVE Smart Assistant

Available

Net Weight

52.5 kg

61.15 kg

Gross Weight (Carton Only)

76.6 kg

87.45 kg

Gross Weight (Carton with Pallet)

84.55 kg

95.4 kg

ELECTRICAL

Power Supply Input

100-240 V AC, 50/ 60 Hz 230 V @ 3.3 A

Power Supply Output

24 V DC, 600 W

SOFTWARE

Slicing Software

ideaMaker

Supported File Types

STL/ OBJ/ 3MF/ OLTP

Supported OS

WINDOWS/ macOS/ Linux

Machine Code Type

GCODE

PRINTER CONTROLLER

User Interface
7-inch Touch Screen
Network
Wi-Fi, Ethernet
Power Loss Recovery
Available
Screen Resolution
1024×600
Motion Controller
Atmel ARM Cortex-M4 120MHz FPU
Logic Controller
NXP ARM Cortex-A9 Quad 1 GHz
Memory
1 GB
Onboard Flash
8 GB
OS
Embedded Linux
Ports
USB 2.0×2, Ethernet×1

3D приложения в света

Вижте как различни приложения на 3D принтирането са променили производствените методи на индустрии – от машиностроене до автоматизация и образование. 

Raise3D резервни части и материали

Намерете нужните ви резервни части, аксесоари или компоненти за Raise3D

Заявете мостра за тест

Вижте и тествайте качеството на мостра от Raise3D сами. Поръчайте мостра и ние ще Ви я пратим до адрес.

Преминете към гъвкаво производство сега

Заяви мостра за тест  Молба за партньорство

   Не успявате да откриете информацията, която
   Ви е нужна?

   Свържете се директно с наш представител на телефон: 0878 797 490 

   Желаете ли да разговаряте лично с наш експерт?

   Запишете се за безплатна консултация с експерт по решения за 3D принтиране и 3D сканиране.

    Онлайн Поръчка и Поддръжка

    Заяви мостра за тест