B2N logo
Търсене
Close this search box.
Търсене
Close this search box.
Примери

Временна постройка на Европейския съюз използва 3D принтирани елементи

DUS Architects използват 3D принтирана био пластмаса с разтеглива структуравъв фасадата на преносимата сграда, в която през последните 6 месеца се провеждат срещи на Европесйкия съюз в Холандия.

3D-printed-facade_EU-building_Heijmans_DUS-Architects_dezeen_1568_0

Временната структура е създадена с цел да бъде домакин на президенските заседания на Европейския съвет, като пъра спирка е Холандия, втората половина на годината павилионът ще бъде поставен в Словакия.

Именно мобилността на постройката налага според архитектите от студио DUS фасадата да бъде рециклируема. Разтегателните материали са типични за временните структури, но студиото решава да съчетае тази традиция с опитите и проучванията си в сферата на екологичното влакно, което намира приложение в 3D принитирането. Студиото е известно със своя проект на първата 3D принтирана къща на един от каналите в Амстердам.

3D-printed-facade_EU-building_Heijmans_DUS-Architects_dezeen_936_20

“Ние развихме специална пластмаса, която е изцяло екологична, защото е изградена на основата на лененото масло. Предимството на този материал е, че е направен от растения и че може да лесно да бъде използван в нови принт процеси”, обясняват архитектите. Серия от вертикални панели създават триъгълни отвори във фасадата, което напомня на входовете на палатаките.

Сините стени на тези отвори са сякаш продължени и оформени в пейки. Всички тези елементи са направени с помощта на 3D принтерите, използвани в направата на конструкцията на къщата на канала.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Молба за партньорство

  Не успявате да откриете информацията, която
  Ви е нужна?

  Свържете се директно с наш представител на телефон: 0878 797 490 

  Желаете ли да разговаряте лично с наш експерт?

  Запишете се за безплатна консултация с експерт по решения за 3D принтиране и 3D сканиране.

   Онлайн Поръчка и Поддръжка

   Заяви мостра за тест    Заяви мостра за тест