B2N logo
Търсене
Close this search box.
Търсене
Close this search box.

Защо
SLS технология
за 3D принтиране?

За кого е подходящо SLS 3D принтирането?

Гъвкавостта на SLS технологията на принтиране е впечатляваща, което ѝ дава широк спектър от приложения в различни индустрии. Някои от секторите, в които този вид технология се използва най-често са:

Медицина

Една от най-впечатляващите области, където SLS принтиране има своята роля. Най-често се използва за направата на протези по индивидуални нужди, които пряко подобряват качеството на живот на хората.

Архитектура

SLS технологията е изключително подходяща за изработката на архитектурни макети с голям мащаб и прецизност в детайлите. Архитектурните специалисти и интериорните дизайнери развихрят въображението си, за да създават уникални елементи, които в същото време са здрави и устойчиви, и по този начин отличават своите проектите пред клиентите си.

Автомобилна
и железопътна индустрия

Автомобилните компании разчитат на SLS технологията от десетилетия. Освен, че използват адитивното производство за изработване на впечатляващи прототипи, производителите на автомобили и железопътните компании се доверяват на тази технология за производството на функционални части, независимо дали са предназначени за под капака на автомобила или за неговия интериор. SLS технологията им осигурява практичен и достъпен метод за поддържане на наличност на важни части, които в продължение на десетилетия не са се нуждаели от подмяна и е трудно да бъдат намерени на пазара.

Бижутерство

Бижутерите също много успешно се възползват от предимствата на SLS технологията за направата на леки бижута със сложни геометрични форми и добра гъвкавост, необходима, както за фината обработка на бижуто, така и за комфорта на клиентите.

3D сканиране и
3D принтиране

В много случаи 3D сканирането на остарели части има успех при реставрационни проекти.

Дизайнерите и инженерите копират дадена част, която е направена преди много време, а понякога дори решават и да я подобрят по време на процеса. След това могат веднага да я принтират, което им спестява безкрайни часове в опити да намерят подходящи материали за реставрация.

Как работи SLS 3D принтирането?

SLS е технология за адитивно производство, създадена с цел да разшири възможностите при разработването на продукти. Тя използва полимерен прах за производство на конструкции чрез лазерно втвърдяване, за разлика от стереолитографията (SLA) и цифровата светлинна обработка, например, които използват синтетична смола. При SLS 3D принтирането процесът е лесен и интересен. В началото, устройство, което прилича на гребло, нанася материала на тънки слоеве върху работната повърхност. Този материал, обикновено полимерен прах, се синтерира селективно, слой по слой и точка по точка, с помощта на лазер, който минавайки по пудрата я втвърдява, както е обозначено според 3D дизайна, качен в придружаващия софтуер. Процесът на това наслояване се повтаря до завършване на детайла, а накрая разполагаме с една камера, пълна с пудра, от която буквално се изравят отделните компоненти и детайли, заложени за производство.

SLS 3D принтерът стои на върха на йерархията на адитивното производство, защото е хардуерна система, позволяваща на потребителите да надхвърлят очакваните граници в производството.

Заявка за 3D услуга


  Молба за партньорство

   Не успявате да откриете информацията, която
   Ви е нужна?

   Свържете се директно с наш представител на телефон: 0878 797 490 

   Желаете ли да разговаряте лично с наш експерт?

   Запишете се за безплатна консултация с експерт по решения за 3D принтиране и 3D сканиране.

    Онлайн Поръчка и Поддръжка

    Заяви мостра за тест     Заяви мостра за тест