B2N logo
Търсене
Close this search box.
Търсене
Close this search box.
Новини Примери

Студенти правят 3D принтирани ракети

3D принтът намира не само отлично приложение в дизайна, но може да се използва и за производство на части за крайна употреба. Студентите от Университета за приложни науки Inholland в Делфт използват 3D принт технологията за проектиране и произвеждане на ракети в часовете си по авиационна техника. Осъзнавайки ползата от съчетаването на теория и практика и въвеждането на студентите в съвременните технологии, преподавателите настояват за включването на 3D принтери в учебния процес.

Така, студентите проектират отделни части от ракетата и ги „отпечатват“ на училищните Ultimaker-и. Освен аеродинамиката и силата на ракетата, теглото е значителен фактор, който трябва да се вземе предвид, така че олекотените 3D принтирани части са важен аспект на дизайна. Основното предимство, което 3D принтът предлага пред традиционните производствени методи е, че идеите могат бързо да бъдат тествани и подобрени. Ако искате да направите промяна на съществуващ дизайн, можете просто да преправите 3D модела и да отпечатате нова версия. Иначе, обработката на тази част би отнела много повече време и пари.

След успешното изстрелване и приземяване на две ракети с височина 2,5 метра, състоящи се от въглеродни влакна, композитни части и 3D принтирани части, студентите вече работят върху изцяло 3D принтирана ракета, където се тръгва от това как изглежда окончателният модел и се вземат под внимание всички негови части.

Мартин Кампинга, учител по авиационни технологии в Inholland, вярва, че всеки университет трябва да включва 3D принтиране в учебния си план. 3D принтът е нововъзникваща технология, а в хода на обучението си студентите ще бъдат свидетели на нейното развитие. Ето защо е важно образователните институции да предоставят на студентите си най-новите знания и разработки и да им показват алтернативни методи за производство като 3D принтирането.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Молба за партньорство

  Не успявате да откриете информацията, която
  Ви е нужна?

  Свържете се директно с наш представител на телефон: 0878 797 490 

  Желаете ли да разговаряте лично с наш експерт?

  Запишете се за безплатна консултация с експерт по решения за 3D принтиране и 3D сканиране.

   Онлайн Поръчка и Поддръжка

   Заяви мостра за тест    Заяви мостра за тест