B2N logo
Търсене
Close this search box.
Търсене
Close this search box.
Примери

Толкова добър диван

Ян Китанен е финландски дизайнер и концептуален артист, вече доста добре познат със своите пионерски подходи и приложения на възможностите на 3D технологиите в дизайна. Той е Senior Creative Fellow / старши творчески сътрудник на най-големите в бранша 3D Systems и като такъв има достъп до някои изключителни машини. За едно от последните си приключения в проектирането той използва супер широко форматната ProX™ 950, за да създаде уникален като форма и употреба диван.

Sofa So Good отнема няколко дни за отпечатване. Диванът е направен от сплав от високо полирана мед и хром и е с размери 150 x 75 x 55 см., тежи само 2.5 кг. и едва 2.5 литра материал са използвани за производството му. Всяка от неговите 6000 нишки е дебела точно 0.0099 см. Структурата може да издържи тежест от 100 кг. Геометричният дизайн от красива и симетрична плетка е вдъхновен от мрежите на паяците.

JanneKyttanen_SoFarSoGood_1

“Само си представете колко материал ще бъде спестен от продукти и строителни материали, ако можем да произвеждаме по този начин”, казва Ян за своя проект. “Тепърва ще откриваме ползите от 3D принтирането, които дори в момента не успяваме да проумеем.”

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Молба за партньорство

  Не успявате да откриете информацията, която
  Ви е нужна?

  Свържете се директно с наш представител на телефон: 0878 797 490 

  Желаете ли да разговаряте лично с наш експерт?

  Запишете се за безплатна консултация с експерт по решения за 3D принтиране и 3D сканиране.

   Онлайн Поръчка и Поддръжка

   Заяви мостра за тест    Заяви мостра за тест