B2N logo
Търсене
Close this search box.
Търсене
Close this search box.
B2N-3D-printing-solar-system
eLearning Extra Curricular Group Study Motivation Интересно Полезно Приложения Примери Производители

Топ 5 предимства на 3D принтирането във висшето образование

Кои технологии са имали най-голямо положително въздействие върху образованието на всяко ниво и по всеки предмет? Проектори, принтери, лаптопи и персонални компютри? Вярваме, че след едно десетилетие всеки, който задава този въпрос, няма да се поколебае да добави 3D принтерите към списъка.   Ако сте професор или администратор във висше учебно заведение, вие несъмнено сте наясно с предимствата, които 3D принтерите имат за вашите студенти и вашия факултет. Тази статия ще ви преведе през някои от начините, с които 3D принтирането може да допринесе за положителна промяна в начина, по който работите.  

3D принтерите са по-лесни за използване и по-достъпни от всякога

Ако преди сте отхвърляли 3D печата като непосилно скъп или твърде ограничен, за да бъде полезен, сега е моментът да преосмислите. През последното десетилетие 3D принтирането направи значителен напредък, който намали цената на технологията, като същевременно я направи по-способна и надеждна от всякога.   Тези постижения, особено когато става въпрос за FFF (принтиране с полимери) и SLA (принтиране със смоли и течни фотополимери) технология, означават, че цените са станали толкова ниски, че можете да оборудвате цяла лаборатория с готови за употреба 3D принтери за по-малко отколкото щеше да струва една такава машина преди 10 години.   Също така, не само финансовите бариери са се снижили. Изискванията за техничеси познания също са намалели значително. Отминаха дните, когато работата с 3D принтер изискваше почти толкова опит, колкото беше необходим за проектиране и изграждане на такъв на първо място.   Днес всеки, който е в състояние да следва инструкциите и да извършва някои основни операции по отстраняване на неизправности, може да работи с 3D принтер. Това означава, че вашите ученици могат да ги използват директно, без да се нуждаят от обучен професионалист, който да ги държи за ръка през целия процес. И тъй като надеждността на 3D принтера е по-висока от всякога, изискванията за текуща поддръжка са сведени до хигиенния минимум.   За да направи процеса по внедряване на 3D принтирането възможно най-лесен, Ultimaker включва достъп до Ultimaker Academy с всяка покупка на принтер Ultimaker. Потребителите на Ultimaker Academy получават достъп до библиотека от експертно изработени онлайн курсове, които помагат на потребителите, на които им е за първи път да работят с машините на Ultimaker. Това означава, че ако закупите Ultimaker, както вашият персонал, така и вашите ученици или студенти ще имат необходимите знания, за да могат уверено да ги използват в класната стая. 3D-printirane-obrazovanie-Ultimaker

 

3D печатът е най-универсалната форма на производство, която можете да си представите

  Когато използвате 3D принтер, имате възможност да 3D принтирате с невероятна селекция от материали. Не само различни видове пластмаси, но също и метал, композитни материали, в чиито състав има въглеродни влакна и др. Всички те имат свой собствен уникален микс от свойства, което означава, че ако имате нужда от обект, който е гъвкав, твърд, топлоустойчив или устойчив на химикали, има налични опции.   Причината, поради която това е от такава полза, е че приложенията на 3D принтирането са безкрайни. Всеки, който знае какво прави 3D принтерът, може да си представи как може да бъде полезен за инженерство или дизайн. Но има достоверни и доказуеми начини, по които 3D принтирането може да помогне на ученици и студенти, изучаващи биология, география, математика и др. 3D принтирането е най-добрата междудисциплинарна технология и единственото ограничение за начините, по които може да се използва, е въображението на вашия персонал и вашите ученици.  

С 3D принтирането може да ангажирате учениците си и да събудите тяхната критична мисъл

Има специално изражение, което някой получава, когато за първи път види 3D принтер в действие. Ако решите да използвате 3D печат, ще се запознаете много добре с това изражение, тъй като то ще бъде на лицата на всички ваши ученици, когато започнат да използват принтер за първи път.   3D печатът може да трансформира обект от теория в нещо осезаемо, което може да бъде докоснато и ангажиращо. След като дадете на своите ученици тази сила те ще ви изумят с невероятните неща, които в крайна сметка създават, и с ентусиазма, с който го правят.   Подходящ пример за това как този ентусиазъм може да бъде насочен по положителен начин е екипът на NYU Tandon, който изследва 3D принтирани ортопедични приспособления. Тяхната цел е да проектират и създават персонализирани, евтини 3D отпечатани ортопедични брекети за деца с дегенеративни мускулни заболявания като церебрална парализа. Тъй като екипът работи по вертикално интегриран проект (VIP), студентите в него могат да получат кредит за курс към своята степен, като същевременно допринасят за дългосрочен устойчив изследователски проект. 3D-printing in ortopedics

 

3D принтирането може да даде възможност за ново поле за развитие и иновация

Когато имате универсална технология и я поставите в ръцете на изключително мотивирани потребители, получавате успешна рецепта за иновации.   3D печатът има потенциала да даде възможност за широк спектър от дейности, включително новаторска учебна програма, интердисциплинарно сътрудничество и прогресивни изследователски проекти. Много стартъпи дори изведнъж се появиха благодарение на възможностите, предоставени от технологията за 3D печат.   Една компания, която се възползва от тази възможност и работи с нея, е PROTECT3D. Основани от бивши футболисти от университета Дюк, те правят персонализирано атлетично оборудване, като сканират анатомията на играч и използват тези сканирани данни за проектиране и 3D принтиране на защитна екипировка.   Това, което прави историята на PROTECT3D толкова вдъхновяваща е, че произходът на компанията възниква, когато коутърбекът на Дюк Даниел Джоунс счупва ключицата си и се подлага на коригираща операция. Кевин Гесман и Кларк Булейт били негови съотборници по това време. Те видели възможността за 3D принтиране и успели да проектират и принтират подложка, която защитава ключицата му и му позволява да се върне на терена само след 3 седмици.   Кевин и Кларк успяват да идентифицират проблем, да създадат иновативно решение и след това да използват това решение, за да стартират компания, която печели $50 000 награда от NFL 1st & Future Pitch Competition. Също, благодарение на това, успяват да работят и с множество професионални спортни отбори и организации.   PROTECT3D и компании като тази са доказателство, че когато се въведе рано, 3D принтирането може да даде възможност на студентите да окажат реално въздействие както в университетския кампус, така и извън него.

 

Устойчивост

Пандемията от COVID-19 подчерта аспект на технологията за 3D принтиране, който преди беше подценен. Той е забележително устойчив на големи системни смущения.   3D принтерите не изискват голям поддръжащ персонал, за да работят. Настолните принтери са компактни и не заемат място. Те нямат никакви сложни изисквания за инсталиране. По същество всичко, от което се нуждаете е захранване и някакъв материал, с който да 3D принтирате. Принтерите могат да бъдат преместени в отделни класни стаи, за да помогнат при изискванията за социално дистанциране, могат да се управляват дистанционно, а  някои случаи студентите дори успяват да вземат принтерите вкъщи.   Така че, ако обмисляте да създадете лаборатория за 3D печат или дори просто да добавите 3D принтер или два към вашето производствено пространство, или класна стая, бъдете спокойни. Стига да се поддържат правилно и отговорно, вашите 3D принтери ще продължат да произвеждат равномерно и при най-бурните обстоятелства.   Дори когато светът не е застрашен от глобална пандемия, 3D принтерите са достатъчно гъвкави, за да могат да се използват като част от мобилна количка и да се транспортират там, където са най-необходими.

Чуйте какво имат да кажат другите преподаватели

Има още много примери за това как преподавателите използват 3D принтери по невероятни начини, които не бихме могли да поберем в тази статия. Ако искате да научите повече, изгледайте уебинара от Ultimaker.    

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Молба за партньорство

  Не успявате да откриете информацията, която
  Ви е нужна?

  Свържете се директно с наш представител на телефон: 0878 797 490 

  Желаете ли да разговаряте лично с наш експерт?

  Запишете се за безплатна консултация с експерт по решения за 3D принтиране и 3D сканиране.

   Онлайн Поръчка и Поддръжка

   Заяви мостра за тест    Заяви мостра за тест