B2N logo
Търсене
Close this search box.
Търсене
Close this search box.
Примери

Творческо рециклиране с Ultimaker

Фабиан и Дженифър от Швейцария са млади сърфисти, заредени с енергията да оставят своя малък ценен отпечатък за по-чиста и красива планета, като стартират Project Seafood /проект морска храна/. Двамата предприемат пътешествие по крайбрежието на Средиземно море, спускайки се от Испания до Мароко. Тяхна цел е по пътя си да събират битови отпадъци от пластмаса от плажовете и да ги трансформират в 3D принтирани обекти.

Screen Shot 2015-12-16 at 6.23.55 PM

 

Предварително превръщат своя Citroen Jumper в мини-лаборатория, оборудвана със шредер, екструдер, и Ultimaker Original. “Не събираме каква да е пластмаса, а само тази, която можем да преработим с машините си.” С времето и опита, решават за най-оптимално да се фокусират върху рециклирането на полиетилен с висока плътност и код 2 на рециклиране. Техните обекти са по-скоро символични – малки висулки, декоративна вълна, стотинка и гребен за вакса за сърф.

Screen Shot 2015-12-16 at 6.24.05 PM

Процесът на направата им включва няколко стъпки – събиране на пластмасови отпадъци, изчистване, ръчно нарязване в шредера. Последното се извършва многократно, докато частиците станат достатъчно ситни, за да се ползват за екструдера, но поне не ползват електричество. Следващата стъпка е прекарването на пластмасовите частици през екструдера, който произвежда пълнител с относително равномерен диаметър. Най-накрая идва ред на 3D принтирането.

Screen Shot 2015-12-16 at 6.24.29 PM

Може да си представите, че този процес е доста времеемък. Фабиан и Дженифър не бързат за никъде, защото обичат да карат сърф, да пътуват и да почистват плажовете по своя креативен начин. Те споделят, че всеки път се вълнуват каква цветова комбинация ще се получи накрая. За да подсилят това уникално качество на обектите, те поставят етикети с мястото, откъдето са намерени.

Screen Shot 2015-12-16 at 6.24.40 PM

B2N предлага два от новите модели на Ultimaker.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Молба за партньорство

  Не успявате да откриете информацията, която
  Ви е нужна?

  Свържете се директно с наш представител на телефон: 0878 797 490 

  Желаете ли да разговаряте лично с наш експерт?

  Запишете се за безплатна консултация с експерт по решения за 3D принтиране и 3D сканиране.

   Онлайн Поръчка и Поддръжка

   Заяви мостра за тест    Заяви мостра за тест