B2N logo
Търсене
Close this search box.
Търсене
Close this search box.
Без категория

Учебно предизвикателство от Ultimaker

Пионерна програма поощрява работещите в образователната сфера да споделят своя опит с 3D принтирането и да разберат повече за потенциала на технологията. Над 50 учебни заведения вече са се присъединили към програмата само в САЩ и сега Ultimaker предлага възможността и на държавите от Европа, Африка и Средния Изток.

Пионерна програма на Ultimaker

Благодарение на програмата на Ultimaker работещите в образованието по целия свят имат възможност да споделят своите идеи, да дискутират различни теми и да черпят вдъхновение едни от други. Това добавя допълнителна стойност към вече съществуващата учебна програма и развива технически умения и ноу-хау. През програмата в класa могат да се използват принтери на Ultimaker с цел увеличаване на познанията, поощряване на креативността и развиването на ключови умения в няколко различни предмети – от математика, до изкуство.

3d-printing-classroom

Как да станете пионер

Умеете ли да предизвиквате учениците или студентите си да дават най-доброто от себе си? Вярвате ли, че е основополагащо да ги оставяте да откриват своите таланти и да учат чрез експерименти? Ако това важи за вас, Ultimaker ви предлага възможност да споделите своя ентусиазъм и идеите си със себеподобни преподаватели. Всичко, което трябва да направите е да създадете проект свързан с 3D принтирането заедно с учениците или студентите си.

След като сте готови, споделете с Ultimaker. Освен, че можете да бъдете един от нашите пионери, можете да спечелите принтер на Ultimaker, с който да превърнете вашата концепция в реалност.

Как да подадете своя проект: насоки

Не сте сигурни дали може да участвате? Няма значение на каква възраст са вашите ученици или студенти – 3D принтирането може да вдъхнови различните възрастови групи да бъдат създатели и да им се покаже как могат да влияят на средата и на хората в нея.

Ultimaker обича новаторските идеи и иска да види как учениците и студентите могат да разгърнат своите фантазии. Не се изисква голям и сложен проект, основното предизвикателство е учениците и студентите да бъдат ангажирани, да учат и да се забавляват.

3D принтирането може да бъде разгледано като инструмент за трансформация, който да превръща идеите в реалност.

print-wall

Насоки, които трябва да бъдат спазени:

– за ученици на 16 години или по-малко проектът трябва да е свързан с STE(A)M (точни науки, технологии, инженерство, математика и изкуства)

– за ученици или студенти 17 + проектът трябва да е свързан с иновации

– учениците / студентите трябва да работят в екип

– проектът трябва да е съвместим с учебната програма

Необходимо е предоставянето на кратко описание на проекта, включващо:

– за каква възрастова група става дума

– колко ученици / студенти могат да участват

– какви учебни цели обслужва, какви теми се засягат

– с кой предмет е обвързан

– какви са допълнителни нужди от материали

– колко време е необходимо за планирането / подготовката

– кратко описание на проекта

Спечелете Ultimaker 2+ или Ultimaker 3

Най-добрите проекти могат да спечелят един Ultimaker за своето учебно заведение. Проектите, направени за ученици на 16 или по-малко ще получат Ultimaker 2+, a тези за ученици / студенти на 17 или повече ще спечелят Ultimaker 3.

Имате ли готовност?

Веднага щом имате готов проект, подайте го на нас от B2N на e-mail: info@b2n.bg като официални представители на Ultimaker за страната. В случай, че имате допълнителни въпроси, не се колебайте да се свържете с нас – изпратете e-mail с тема “Учебно предизвикателство на Ultimaker” или се обадете на някой от нашите телефони.

Тук може да намерите формуляра за ученици на 16 или по-малко. За останалите, вижте тук.

Краен срок за заявлението за участие е удължен до 6 декември, а самите проекти трябва да бъдат подадени до 31 декември 2016 г.

Победителите ще бъдат обявени в рамките на BETT Show в Лондон между 25-28 януари 2017 г.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Молба за партньорство

  Не успявате да откриете информацията, която
  Ви е нужна?

  Свържете се директно с наш представител на телефон: 0878 797 490 

  Желаете ли да разговаряте лично с наш експерт?

  Запишете се за безплатна консултация с експерт по решения за 3D принтиране и 3D сканиране.

   Онлайн Поръчка и Поддръжка

   Заяви мостра за тест    Заяви мостра за тест