B2N logo
Търсене
Close this search box.
Търсене
Close this search box.
Новини Продукти Производители

Ultimaker продължава да разкрива нови приложения за 3D принтирането

 

Представители на BASF, Clariant, DSM, DuPont и Ultimaker обявиха появата на профилите за новите материали в Ultimaker Cura 3.6

Франкфурт, (13 ноември, 2018) – Ultimaker, световният лидер в настолното 3D принтиране, днес, по време на конференцията на Formnext във Франкфурт, обяви че първите профили за фалименти са налични в Ultimaker Cura 3.6. Компанията организира пресконференция заедно с BASF, Clariant, DSM и DuPont за да обявят Ultimaker Cura 3.6

Последната версия на безплатния софтуер за подготовка Ultimaker Cura 3.6 е снабдена с Marketplace, където потребителите  лесно могат да намерят и инсталират профили за материали, за да си подсигурят високо качество на принтираните продукти. Тези профили за материали са напълно оптимизирани за 3D принтерите на Ultimaker и не се налага ръчно въвеждане на параметри преди принтиране. Последният представен модел принтер Ultimaker S5, в комбинация с новото CC Red 0.6 принтиращо ядро, позволява на потребителите да използват композитни или абразивни материали за принтиране.

Нови профили за материали в Ultimaker Cura 3.6:

 • BASF: PP GF30 се използва за части, които трябва да бъдат устойчиви на химикали, като тръби или части за автомобилната индустрия. PET CF е лесен за обработка материал с карбонови нишки, подходящи за леки, здрави и яки части, които са удароустойчиви.
 • Clariant: Труднозапалимият PA6/66 използващ Exolit®, както и труднозапалимият PA6/66 с 20% стъклени нишки използващ Exolit®, могат да бъдат използвани при направата на разпределителни кутии, зъбни колела, електрически компоненти и части за автомобилната индустрия, чиято употреба налага използването на трудно запалими материали с добри механични свойства, за тяхната направа.
 • DSM: Novamid® ID1030 CF10, PA6/66 подсилен с карбонови нишки, създава по-здрави, по-твърди и с по-голяма якост принтирани детайли, като едновременно е съпоставим с лесното и бързо принтиране на не подсиления материал. . Arnitel® ID2060 HT е TPC с отлични показатели, което съчетава устойчивост на химични вещества и високи температури. Arnitel® ID2045, е много гъвкаво TPC, с множество приложения, от стелки за обувки до електроника.
 • DuPont: Zytel® 3D1000FL, не подсилен полиамид с невероятно малко свиване при принтиране и and Hytrel®  3D41000FL, полиестер еластомер с твърдост по Шор D60, показващ сходни свойства по x, y и z осите. Двата материали са подходящи за индустриални и автомобилни приложения, както и за продукти за краен потребител.
 • Owens Corning: Подсиленият със стъклени нишки полипропилен (GF-30 PP) и Полиамид 6 (GF-30 PA6), отключват нови приложения, които изискват високоякостни и трайни части, които ще използват под влиянието на сурови и дори екстремни температурни условия, както на закрито, така и на открито.

“Това е само върхът на айсберга”, каза Пол Хайден, Старши Вицепрезидент Менажиране на продукти в Ultimaker. “От както стартирахме програмата за сътрудничество за създаваме на нови материали тази пролет, повече от 60 компании изразиха своя интерес към създаване на нови материали и пригодяване на съществуващи към принтерите на Ultimaker. Професионалисти, които се нуждаят от композитни, труднозапалими, ESD или прозрачни материали, вече свободно могат да намерят и ползват правилните за тях профили на материали от Marketplace и да се възползват от едно цялостно решение, в което хардуер, софтуер и материали са напълно интегрирани. Точно тази интеграция е причината за надеждните резултати при принтиране, което отключва все повече приложения на 3D принтирането.”

Достъпност

 • Ultimaker Cura 3.6 е достъпен за сваляне. Повече информация за всичко ново в софтуера може да намерите тук.
 • Ultimaker CC Red 0.6 принтиращо ядро е достъпно за поръчка.
 • Профили за материалите на BASF, Clariant, DSM, DuPont и Owens Corning могат да бъдат свалени през Marketplace в Ultimaker Cura 3.6.

Скоро профили на материали от други водещи компания като Arkema, colorFabb, ElogioAM, Eastman, Henkel, igus, Matterhackers, Polymaker и други ще бъдат качени в Marketplace в Ultimaker Cura 3.6.

Увеличение на търсенето на пластмаси за 3D принтиране

Анализи показват повишено търсене на филаменти от професионалисти в индустрията. Размерът на пазарът на пластмаси за 3D принтиране се предвижда да достигне до  USD 1,965.3 милиона до 2023, със съответен CAGR 26.1% в периода 2018 до 2023 година.  Сегментът на филаментите е изчислен като сегментът с най-големия дял между пластмасите за принтиране през 2018 год. (Източник MarketInsider). Откритото сътрудничество между химически фирми, инициирано то Ultimaker подпомага адекватното посрещането на това увеличено търсене на пластмаси за десктоп 3D принтиране.

За Ultimaker

Ultimaker съществува от 2011 и през годините се е разраснал и превърнал в лидер на пазара; Създава професионални и достъпни десктоп машини; Офиси в Холандия, Ню Йорк, Бостън и Сингапур, както и производствени бази в Европа и Щатите. Екипът на Ultimaker расте постоянно и в момента наброява повече от 350 човека и се стреми да предлага най-качествените 3D принтери, софтуери и материали на пазара, за да ускорят преминаването в световен мащаб към локално дигитално производство.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Молба за партньорство

  Не успявате да откриете информацията, която
  Ви е нужна?

  Свържете се директно с наш представител на телефон: 0878 797 490 

  Желаете ли да разговаряте лично с наш експерт?

  Запишете се за безплатна консултация с експерт по решения за 3D принтиране и 3D сканиране.

   Онлайн Поръчка и Поддръжка

   Заяви мостра за тест    Заяви мостра за тест