B2N logo
Търсене
Close this search box.
Търсене
Close this search box.
Новини

Ultimaker в Мирково

Нека ви разкажем вдъхновяващата и вдъхнаваща ни надежда история за това как станахме част от уникален и успешен проект, за промяната чрез личния пример и за потенциала за развитие на познанията и откриването на нови светове. Сред главните герои в историята е една от нашите машини – Ultimaker, която от София се озова в основно училище “Георги Бенковски” в село Мирково.

2016-01-27 13.39.38
Ето как се разви всичко:
Чрез инициативата “Училището – пространство за споделяне и общуване” на Института за насърчаване на професионалното образование и обучение, финансовата подкрепа на Фондация „Работилница за граждански инициативи“ и желанието на местната общност да допринесе за обогатяване знанията на децата от основно училище “Георги Бенковски” в село Мирково там тази седмица бе открит Център за инженерни и научни занимания “Знам и мога”. В центъра са предвидени да се случват разнообразни събития за извънкласни дейности за учениците, които да подпомогнат тяхното професионално и личностно развитие.

2016-01-27 14.07.24
Тук се намесваме ние от B2N, защото ядрото в работата на центъра е 3D принтера – Ultimaker, 3D писалката и консумативите, чрез които учениците да изпробват техниката на 3D моделиране на компютър и създаването на реални прототипи. В залата децата на възраст между 8 и 15 години имат достъп до нови технологии, а целта е да им се представят интересни съвременни теми, включително за професиите, да имат пространство да творят, да правят дизайн, дори да готвят… А 3Д принтерът е само началото.

2016-01-27 14.45.41
Наш домакин в училището е Йордан Ходжев – двигателят на тази прекрасна инициатива. Децата в очакване на пристигането на нашия 3D принтер и без дори да имат идея какво е това, цяла седмица рисуват на картончета логото на компанията – роботчето на Ultimaker. Присъствието му из коридорите на училището е нагледното доказателство за радостта и нетърпението им да изпробват машината. Разбира се, първото нещо, което искаха да видят изпринтено, бе запазената марка на Ultimaker.

Положителният заряд и възхищението у децата ни накараха да почувстваме по-ясно смисъла от нашата работа и да видим реалното приложение на професионалните ни занимания. Надяваме се и други будни учители да последват примера на Йордан Ходжев и да стартират такива проекти в своите училища. След разходката си до село Мирково сме убедени, че подобни инициативи действат силно мотивиращо на учениците. Чрез работата с нови технологии те имат възможност да си обяснят различни теми от образователния процес нагледно (например, от физика и математика). За тях това е по-интересния, интерактивен и ефикасен начин да си обяснят правила, закони, формули… Ние от B2N сме пряко ангажирани и в бъдеще с проекта в основното училище на село Мирково с консумативи и запознаване с технологията, а за обученията са въвлечени и нашите колеги от SmartFabLab.
2016-01-27 14.59.18

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Молба за партньорство

  Не успявате да откриете информацията, която
  Ви е нужна?

  Свържете се директно с наш представител на телефон: 0878 797 490 

  Желаете ли да разговаряте лично с наш експерт?

  Запишете се за безплатна консултация с експерт по решения за 3D принтиране и 3D сканиране.

   Онлайн Поръчка и Поддръжка

   Заяви мостра за тест    Заяви мостра за тест