B2N logo
Търсене
Close this search box.
Търсене
Close this search box.
Без категория

В състезание със слънцето: KGHM Lodz Solar Team

Този уикенд ви запознаваме с историята на KGHM Lodz Solar Team, които още през 2015г. създават соларна кола, успешно преминала 3000 километра от австралийската пустиня, от Дарвин до Аделайде.

KGHM Lodz Solar Team от Полша са студентска група от Техническия университет в Лодз с нов поглед върху възобновяемите енергийни източници в автомобилната индустрия. Те са първият отбор от Централно-Източна Европа, участващ в World Solar Challenge, и приети с проекта си в класа Cruiser. Иновативната соларна кола, която създават –  Eagle One, е кръстена на националния символ на Полша.

https://www.youtube.com/watch?v=U6qOGTJIodM

В университета в Лодз студентите имат шанса да използват 3D технологии за прототипната фаза на проекта. Отборът твърди, че именно Ultimaker 2 Extended 3D има определящ принос за успеха им по време на World Solar Challenge през 2015 г. „Изпробвайки нови идеи, можехме лесно и компетентно да подготвим колата за дълго пътуване при неблагоприятни атмосферни условия. Качеството на отпечатаните части и безпроблемнто използване на принтера направиха процеса приятен и мотивиращ.“ Те отпечатват не само прости елементи като рамки, дръжки и копчета, но и важни части за управлението на автомобила.

„Широката гама от налични печатни материали ни позволи да създадем както естетически, така и функционални елементи и механизми, които ни помогнаха да спестим много време за проектиране. Най-важното е, че принтерът ни съчетава двете най-важни качества – точност и висока оперативна скорост.“

Една година по-късно, Eagle One отново взима участие в състезание за превозни средства със слънчева енергия, което се провежда на всеки две години в Южна Африка. Sasol Solar Challenge 2016 носи на отбора 5 трофея, включително 3 за установяване на нови рекорди. По време на 8-дневно събитие соларният автомобил преминава 2817 км по маршрута от Претория до Кейптаун, като първият представител на Cruiser в историята на състезанието.

„Ultimaker стимулира креативността, но дава и рентабилност на резултата, така че имахме свободата да построим Eagle One със самостоятелно проектирани компоненти. Екипната ни работа по тези части засили креативността на всеки един от нас и доведе до уникалния дизайн на нашата соларна кола. Без съмнение опитът от работата с принтери Ultimaker е от голяма полза за за постиженията на нашия отбор и има немалък принос за международния успех на групата.“

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Молба за партньорство

  Не успявате да откриете информацията, която
  Ви е нужна?

  Свържете се директно с наш представител на телефон: 0878 797 490 

  Желаете ли да разговаряте лично с наш експерт?

  Запишете се за безплатна консултация с експерт по решения за 3D принтиране и 3D сканиране.

   Онлайн Поръчка и Поддръжка

   Заяви мостра за тест    Заяви мостра за тест