B2N logo
Търсене
Close this search box.
Търсене
Close this search box.
Новини

От библиотеката на B2N: ADDITIVE MANUFACTURING TECHNOLOGIES

Отскоро се сдобихме с ценната книга Additive Manufacturing Technologies: 3D Printing, Rapid Prototyping and Direct Digital Manufacturing. Това полезно и интересно печатно издание разглежда в детайл различните аспекти на адитивното производство, или комбинирането на материали и технологии за сформирането на нови продукти по по-устойчив и иновативен начин. Това е концептуален преглед на бързото прототипиране и многопластовото производство. Авторите на книгата въвеждат стегнато и информативно всеки в темата, а после интензивно и всеобхватно завъртат  информацията относно всичко, което се случва в момента в този сектор в 18 глави. Налице са всички нужни съставки за едно любопитно и обучително четиво, което засяга както основите, така и по-необикновените развития на технологията и новопоявяващите се нейни приложения като мало-мащабното производство, медицината, авиацията, автомобилостроенето и бързото прототипиране. Представени са и сложните технологии зад софтуерните системи, вакуумното отливане, инфилтрирането и други системи.

IMG_7166[1]

Практичната част в книгата е щедро застъпена. Тя би послужила и като отправна точка за научаване повече по отношение на бързото прототипиране и адитивното производство, така и като вдъхновение за развиване на собствени проекти в тази сфера.

Адитивното производство е индустриалната версия на 3D принтирането и вече се използва успешно в производството на нишови обекти като медицински импланти и пластмасови прототипи за инженери и дизайнери. И докато 3D принтирането за потребители и малки предприятия се ползва с широко одобрение заради свободата на дизайна и персонализирането на производството в малки количества, то тепърва предстои да набере скорост и приложение в тежката индустрия, където подобен тип технология би повлияло сериозно на развитието на целия сектор.

Screen Shot 2016-03-01 at 4.55.26 PM

Подобни и още много интересни теми се засягат в книгата за адитивно производство. Ако имате желание и интерес да я разгледате, може да минете през нашата работилница след предварителна уговорка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Молба за партньорство

  Не успявате да откриете информацията, която
  Ви е нужна?

  Свържете се директно с наш представител на телефон: 0878 797 490 

  Желаете ли да разговаряте лично с наш експерт?

  Запишете се за безплатна консултация с експерт по решения за 3D принтиране и 3D сканиране.

   Онлайн Поръчка и Поддръжка

   Заяви мостра за тест    Заяви мостра за тест