B2N logo
Търсене
Close this search box.
Търсене
Close this search box.
Новини

Запознай се с екипа: Христина и Даниел

Запознай се с екипа е любимата ни рубрика, а представянето на колегите от Пловдив добавя доза допълнително удоволствие, защото откриването на новия офис на B2N извън София вече е почти реалност. Там домакини са Христина и Даниел. Двамата са на 27 години. Тя е от Смолян и е завършила специалност Пространствен дизайн. Той е от Пловдив и е завършил специалност Промишлена електроника, а в последствие и Управление. 

992924_10200975819976024_2138377788_n IMG_7144

Как се случи така, че попадна в екипа?
Х: Живеех и работех във Варна като дизайнер – печатар. Само бях чела за 3D принт технологията, когато Боян ми разказа за новото начинание, което стартира в Пловдив, и ми предложи да се включа.

Д: Миналото лято. Поне година по-рано обаче вече усърдно четях за 3D принтирането. Грабна ме като любов от пръв поглед. Една вечер на едно от пловдивските тепета споделих на приятелката си за технологията. Месеци по-късно тя ми звънна и ми каза: “Чух майка си как говори с най-добрата си приятелка, че на дъщеря й мъжът й, хахаха, типично по български, се занимава точно с 3д принтиране и е отворил офис в София.” Силно се заинтригувах, чухме се с Боян, отидох до София, за да поговорим, харесахме се и така започна всичко. 


Каква е ролята ти в Б2Н? Разкажи ни как минава един типичен ден в офиса?
Х: По професия съм пространствен дизайнер, като това включва и триизмерно моделиране. Ще използвам опита и знанията си, за да оптимизираме услугите, процеса и дейността на фирмата.

Д: Ролята ми е да забавлявам колегите, хаха. Ролята ми в Пловдив е да се занимавам с всичко – контакт и работа с клиенти, продажба и експлоатация на машините, извършване на услуги с тях, ремонт. По моделирането само не си падам. В София помагам с каквото мога и когато има нужда, тествам, образовам се, хаха.

Как ще минава типичният ден в Пловдив ще разберем скоро, хаха. А в офиса в София е една малка лудница. Отвсякъде се чуват механични звуци, всеки върши по няколко неща едновременно, идват много интересни хора с още по-интересни идеи. Постоянно имаш да правиш нещо, времето минава неусетно. Онзи ден се случи така, че повече от 30 часа не бях излизал от офиса. Тествахме нови материали и изведнъж слънцето изгря отново, хаха.


Кое те привлече към темата за 3D принтирането и кое те подтикна да се развиваш в тази сфера?
Х: Подтикна ме идеята да участвам в създаването на бъдещето. Технологията е иновативна, като може да се използва за всяко нещо и за всяка идея. Това е най-вълнуващото, а единственото ограничение е въображението.

Д: Можеш да вдъхнеш живот на всяка своя идея. Представяш си нещо, което не знаеш от къде да си купиш или как би могло да бъде изработено.  Счупваш някаква част от интериора в колата, или от слушалките си за музика например иии така мога да продължа доста дълго, но не знам колко място сте ми отделили, хаха. “Imagine it, make it”


Какви три цели си си поставил/а да постигнеш до края на тази година в професионално отношение?
Х: Да помогнем на индустрията, да я информираме как и по какъв начин може да оптимизира производството си. Това е малка стъпка, която може да промени нещата в мащаб. Естествено имам и лична цел, да надградя и развия себе си, като дизайнер, професионалист и човек.

Д: Всеки българин да знае какво е 3D принтиране, сканиране и пр.  И да е изпитал лично удоволствието и предимствата им. Да направим нещо за града, да участваме в нещо голямо, например за 2019 (б.а. Пловдив – Европейска столица на културата 2019). Да направя своя машина, по-добра от всички останали.


Кой продукт / софтуер / принтер нямаш търпение да пробваш?
Х: Zortrax – това е машината, с която искам да експериментирам, изключително прецизна, с огромни възможности. 

Д: Mcor arke – новият пълноцветен принтер, който принтира с хартия. За софтуер – новата Кюра.

Какво искаш да бъде изобретено за работата ти с 3D принтери, а все още го няма?
Х: Ускоряване на процеса – смятам, че това ще превърне технологията в масово предпочитана, ще се настани за постоянно в процеса на производство и създаване.

Д: По-дълго денонощие.


С какво офисът в Пловдив и работата ти в него ще е по-различна от досега? 
Х: Самия Пловдив е различен, пълен е с живот и артисти. Провокира изблик на идеи, общата атмосфера е зареждаща. Екипът също е различен от този, с който съм работила до сега. Млади и иновативни хора, с различен подход към света и работната среда. Смятам, че това ще допринесе за един по продуктивен процес.

Д: Работата ми в Пловдив ще бъде много по-отговорна. Също така и по-интересна, защото това е нещо ново за града и очаквам да има силен интерес и нужди от всякакъв сорт.


Какво очакваш и искаш да се случи с новото място – откъм посетители, събития, дейности…
Х: Очаквам много  работа, интерес и утвърждаване на технологията.

Д: Очаквам наистина огромен интерес. Пловдив се развива много бързо, хората са ориентирани към иновации. Възнамерявам и да участваме в много събития, да правим обучения и пр. Също така все пак сме в Капана, там постоянно се случват интересни събития. Очаквам офисът в Пловдив да помогне много за развитието на фирмата.

Кого искаш да виждаш в работилницата? С кои други сфери планирате да си сътрудничите? Имаш ли идея за колаборации със “съседи” в Капана?
Х: Искам да видя биологични инженери, медици, зъболекари, там където смятам че е най- голямото бъдещето на технологията, в медицината.

Д: В работилницата бих желал да виждам всеки ден повече и повече заинтересувани хора, клиенти и нови машини. Бих си сътрудничил с абсолютно всички сфери – 3D принтирането/сканирането на практика може да намери приложение навсякъде. В момента нямам конкретни идеи за колаборация в Капана, но гарантирам, че това ще се случва постоянно.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Молба за партньорство

  Не успявате да откриете информацията, която
  Ви е нужна?

  Свържете се директно с наш представител на телефон: 0878 797 490 

  Желаете ли да разговаряте лично с наш експерт?

  Запишете се за безплатна консултация с експерт по решения за 3D принтиране и 3D сканиране.

   Онлайн Поръчка и Поддръжка

   Заяви мостра за тест    Заяви мостра за тест