B2N logo
Търсене
Close this search box.
Търсене
Close this search box.
Търсене
Close this search box.
Примери

Запознай се с екипа: Теодора Тодорова

Рубриката “Запознай се с екипа” продължава да представя хората в Б2Н и тази седмица е ред на Теодора Тодорова, която е един от най-младите ни колеги. Теди е на 24 години, родом от Ботевград. Завършила е езикова гимназия в Правец с профил немски език, а в момента учи архитектура в УАСГ, София.

Откога работиш в Б2Н? Как разбра за компанията и как се случи така, че попадна в екипа? В Б2Н съм от около осем месеца. Попаднах в компанията покрай деня на отворените врати през март месец миналата година. Интересувах се от 3D принтиране, затова реших да намина, и се престраших да попитам дали случайно не си търсят попълнение на екипа. Оказа се, че си търсят – и ето ме тук. 🙂

Каква е ролята ти в Б2Н? Разкажи ни как минава един типичен ден в офиса? Основната ми роля е, както наскоро я нарече един клиент, „модельор“. Когато клиентите идват при нас с определена идея, аз им помагам да я реализират в дигитален 3D модел, който след това можем да принтираме. Покрай това помагам и със самото принтиране и грижа за машините, разбира се.

Типичен ден в офиса… Трудно е да се каже. При нас идват всякакви хора от различни браншове и всеки носи интересни идеи със себе си. Работата в Б2Н изисква да си отворен към новото и да имаш желание да се учиш. Ако някой преди година ми беше казал, че ще знам какви брекети на кои зъби се слагат, нямаше да му повярвам, а ето, че това е един от последните ни проекти. Дните са страшно разнообразни и това е едно от любимите ми неща тук.

Кое те привлече към темата за 3D принтирането и кое те подтикна да се развиваш в тази сфера?Запознаването ми с 3D принтирането всъщност стана сравнително бавно. За първи път чух за него по време на Еразъм годината си в Словакия и тогава ми звучеше като някаква митична магическа сила, която притежават малцина избрани. Няколко месеца след като се върнах от Братислава, изкарах курс по дигитално прототипиране и се оказа, че всъщност 3D принтирането далеч не е толкова сложно и страшно. А също и че веднъж гмурнеш ли се в този свят, никога не искаш да си тръгнеш.

Какви три цели си си поставил да постигнеш до края на тази година в професионално отношение? До края на тази година искам най-вече да се науча да работя добре на SolidWorks – програма за 3D моделиране, която се използва основно за инженерни проекти. Освен това са ми интересни Evolve и Inspire на solidThinking, които предоставят страхотни възможности за оптимизиране на дизайна.

Кой продукт / софтуер / принтер нямаш търпение да пробваш? Следващият, който ще се появи в шоурума ни. Който и да е той, със сигурност ще ми е интересно да го опозная.

Какво искаш да бъде изобретено за работата ти с 3D принтери, а все още го няма? Настолна машинка, в която да слагаш малка част филамент (материал) и тя на базата на химически анализ, геометрията на обекта и условията на околната среда да изчислява перфектните параметри за принтиране (температура на дюзата, скорост, температура на платформата и т.н.). Или пък начин за принтиране без използване на support… Последното всъщност е донякъде вече измислено, чакам само да се комерсиализира в близките години.

Кои са сайтовете или медиите, които посещаваш всеки ден? Посещавам различни сайтове с ръководства за програмите, които използвам в работата. Освен това всеки ден се случва да попадна на нови и интересни неща, свързани с 3D принтирането, но те обикновено идват от различни източници.

Какво ще правиш, след като приключиш с тези въпроси? Ще „модельорствам“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Молба за партньорство

  Не успявате да откриете информацията, която
  Ви е нужна?

  Свържете се директно с наш представител на телефон: 0878 797 490 

  Желаете ли да разговаряте лично с наш експерт?

  Запишете се за безплатна консултация с експерт по решения за 3D принтиране и 3D сканиране.

   Онлайн Поръчка и Поддръжка

   Заяви мостра за тест    Заяви мостра за тест