B2N logo
Търсене
Close this search box.
Търсене
Close this search box.
Примери

Жените в индустрията

Вярваме в твърдението, че всеки е способен да гради съдбата си и своя професионален път, но няма как да подминем факта, че лидерските позиции по цял свят са доминирани от мъже, а индустрията на 3D принтирането не отстъпва от тази тенденция. Затова много ни допадна следната класация на он-лайн медията ALL 3DP, която разглежда кои са 25-те най-влиятелни жени в 3D принт индустрията. Всички те са смели откривателки на нови хоризонти пред технологията и със своята работа допринасят за нейното развитие, възприятие и имплементиране за по-добро и устойчиво ежедневие.

Ето само някои от тях, за да придобиете представа за широкия обхват на заниманията и постиженията им.

cimage_27ae34e09e-thumbc nerioxman_carpalskin_01_620_413_c1

Neri Oxman e професор в MIT (Mediated Matter Lab, MIT), дизайнер, архитект и художник, многократно отличавана с международни награди за своя труд. Нейните нестандартни артистични експерименти разширяват границите на 3D принтирането, като често тя си сътрудничи с лидерите в индустрията Stratasys. Те включват супер сложни и цветни, многопластови и с различни материали обекти.

limor-wired

Limor “LadyAda” Fried, основател на Adafruit: тя е сред жените, които най-добре представят новото поколение създатели и дизайнери. Лимор е първата жена инженер, появявала се на корицата на списание Wired. Тя е наградена с Предприемач на годината от списание Entrepreneur. Лимор основава Adafruit като място за учене на електроника и забавно проектиране на предмети. Оттогава нейната компания е предпочитаното място за уникални и готини направи-си-сам комплекти за проектиране с над 50 служители в сърцето на Ню Йорк и собствена фабрика. Бизнесът на Adafruit в момента включва инструменти, оборудване и електроника.

 

084-Iris-Van-Herpen-AW16-Print-_DSC7496-LRG Iris-Van-Herpen

Iris Van Herpen е моден дизайнер и художник, може би най-известното име в света, когато говорим за висша мода и 3D принтиране в едно. Нейните експериментални дрехи са не само истинско чудо, но и отговарят на високия стил и изискан дух на дисциплината. Нейните колекции дефилират от 2010 г. насам по време на седмиците на модата в Амстердам, Лондон и Париж. Айрис влага усилия в изпълнението на идеите си посредством развиване на генеративния дизайн и промишлените технологии.

Списъкът не е изчерпателен или финален, но дава позитивен и конструктивен поглед към дамите-професионалисти. Ние пък със сигурност бихме добавили тук и Deirdre MacCormack, Chief Marketing Officer на нашата партньорска компания Mcor.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Молба за партньорство

  Не успявате да откриете информацията, която
  Ви е нужна?

  Свържете се директно с наш представител на телефон: 0878 797 490 

  Желаете ли да разговаряте лично с наш експерт?

  Запишете се за безплатна консултация с експерт по решения за 3D принтиране и 3D сканиране.

   Онлайн Поръчка и Поддръжка

   Заяви мостра за тест    Заяви мостра за тест