3Д принтиране на бижута с множество детайли с новата восъчна смола за леене

3Д принтиране на бижута с множество детайли с новата восъчна смола за леене

Formlabs с радост представа, че восъчната смола за отливане, най-новото попълнение при ювелирните смоли за 3Д принтиране, е вече достъпна.

Този материал е създаден за надеждно директно инвестиционно леене с нулево съдържание на пепел и чисто изгаряне. Принтираните части са подходящи както за поръчкови изпитание, така и за крайно производство.

Дигитална Ювелирна индустрия

Начинът, по който бижутерите работят, се променя и фотополимерните смоли за леене посочват бъдещия път на развитие. От независимите концептуални разработки на дизайнери и прототипиране в техните студия, до отливане, повишава капацитета и разнообразието на предлаганото от тях. Дигиталните техники за производство са ключът към създаването на успешен ювелирен бизнес.

Иновативни материали за 3Д оринтиране, като восъчната смола за отливане, помагат на ювелири и производители да увеличат производството си.

Високо технологичното обурудване и материали позволяват на дизаинери и производотели да спестях време, което би било използвано за подготовка или ръчна изработка за детайлите. С достъпни, интуитивни настони машини за 3Д принтиране, като Form 2, високо качественото 3Д принтиране и все по-достъпно и мащабируемо за ювелири от всички нива.

„Преди да се сдобия с машина за 3Д принтиране, давах модели на восъчни отливки за принтиране на външна фирма, само за да разбера, че ми трябват по-малки или по-големи размери в първоначалния дизайн. Изключително развълнуван съм от способностите на новата восъчна смола за отливане. Детайлите бяха превъзходни при първото принтиране и материалът беше толкова по-лесен за отливане.“ Андрю Голдтайн, вицепрезидент, Zina Sterling Silver.

Богато украсени геометрии, детайли с голяма точност

Ръчното производство на бижута с множество детайли е сложно и предизвикателно. В свят, воден от голямо търсене и бърза мода, запазването на конкурентноспособността на ръчната изработка, може да бъде трудно начинание.

Восъчната смола за отливане бе създадена за да постави стандарт за качество на принтиране на достъпен настолен 3Д принтер, комбинирайки гладка повърхност, с която стереолитографската (SLA) 3Д технология за принтиране е позната, с повишена якост на частите и прецизни настройки за принтиране, за да уловите удивително малки детайли.

Точното улавяне на дейли, като повдигнат текст, мрежи, филиграм и техниката за поставяне на камъни „pave“, са възможни без видими линии между слоевете.

Чрез фокусиране върху най-слойните геометрии, като филиграм, по време на разработванете на продукта, успяхме да създадем материал, способен да принтира с голяма точност уникални дизайни.

Азиатският пасифик е най-големият пазар на бижута в света, произвеждащ огромни количества. Екипът на Formlabs за разработка на продукти си партнираше с производители на бижута от Китай, Япония и Индия, за да се увери, че восъчната смола за отливане, с лекота ще принтира богато украсени гривни, в чийто дизайн присустват филиграм и техниката „pave“, които са особено популярни в тези райони.

Чрез фокусиране върху най-слойните геометрии, като филиграм, по време на разработванете на продукта, успяхме да създадем материал, способен да принтира с голяма точност уникални дизайни. Восъчната смола за отливане е нашият най-добър материал за инвестиционно отливане, достатъчно силен, за да бъде използван за първонални тестове на фитинги и прототипиране на дизайн.

Восъчната смола за отливане е нашият най-добър материал за отливане (investment casting), достатъчно силен, за да бъде използван за първонални тестове на фитинги и прототипиране на дизайн.

Отливане в същия ден: Бързо изгаряне, без последваща обработка

Восъчната смола за отливане е с 20% съдържание на восък за чисто и бързо отливане, с добро изгаряне. Материалът е подходящ за стандартено изгаряне или късо 8-часово изгаряне, използвайки здрава опаковъчна маса като R&R’s Ultravest Maxx, разработена специално, издържаща на бързо нагряване.
Тази смола не изисква последваща обработка, правейки подготовката бърза и безупречна- без съмнение, ако частта е напърно втвърдена и готова за отливане. След бърза баня в изопропилов алкохол, частите са чисти, без остатъчна лепкавост.

Восъчната смола за отливане е нашият най-добър материал за отливане (investment casting), достатъчно силен, за да бъде използван за първонални тестове на фитинги и прототипиране на дизайн.

Стандартното изгаряне e препоръчително за нощен цикъл, големи цилиндри и сложни геометрии.

Стандартното изгаряне позволява достигане на максимална якост на опаковъчната маса и пълното изгаряне на най-финните детайли, използвайки R&R Plasticast или подобна опъковъчна маса.

Качете ювелирния си бизнес на следващото ниво с восъчната смола за отливане

Иновативни материали и достъпени настолни 3Д принтери променят начинът, по който производителите на бижута и дизайнерите работят, позволяваики индустриално качество и лесно производство на сложни геометрии, който преди изискваха часове педантичен труд.

Научете повече тук.

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *