B2N logo
Търсене
Close this search box.
Търсене
Close this search box.
Интересно Новини Приложения Продукти Производители

3D принтиране на бижута с множество детайли със серията восъчни смоли за леене на Formlabs

3D принтиране на бижута с множество детайли с восъчните смоли за леене от Formlabs

Formlabs представя две специално разработени восъчни смоли за отливане, най-новото попълнение при ювелирните смоли за 3D принтиране. И двете смоли са налични в офисите и онлайн магазина на B2N.

Добре познатият восъчен материал Castable Wax е създаден за надеждно директно инвестиционно леене с нулево съдържание на пепел и чисто изгаряне. Принтираните части са подходящи както за поръчкови изделия, така и за крайно производство.

Дигитална Ювелирна индустрия

Начинът, по който бижутерите работят, се променя и фотополимерните смоли за леене посочват бъдещия път на развитие. От независимите концептуални разработки на дизайнери и прототипиране в техните студия, до отливане, дигиталното бижутерство повишава капацитета и разнообразието на предлаганите модели. Дигиталните техники за производство са ключът към създаването на успешен ювелирен бизнес.

Иновативни материали за 3D принтиране, като восъчната смола за отливане, помагат на ювелири и производители да увеличат производството си.

Високо технологичното обурудване и материали позволяват на дизайнери и производители да спестят време, което би било използвано за подготовка или ръчна изработка за детайлите. С достъпни, интуитивни настолни машини за 3D принтиране, като Form 2, Form 3 и Form 3L, високо качественото 3D принтиране и все по-достъпно и мащабируемо за ювелири от всички нива.

“Преди да се сдобия с машина за 3D принтиране, давах модели на восъчни отливки за принтиране на външна фирма, само за да разбера, че ми трябват по-малки или по-големи размери спрямо първоначалния дизайн. Изключително развълнуван съм от способностите на Castable Wax восъчна смола за отливане. Детайлите бяха превъзходни при първото принтиране и материалът беше толкова по-лесен за отливане.” Андрю Голдтайн, вицепрезидент, Zina Sterling Silver.

Богато украсени геометрии, детайли с голяма точност

Ръчното производство на бижута с множество детайли е сложно и предизвикателно. В свят, воден от голямо търсене и бърза мода, запазването на конкурентноспособността на ръчната изработка, може да бъде трудно начинание.

Восъчната смола за отливане бе създадена за да постави стандарт за качество на принтиране на достъпен настолен 3D принтер, комбинирайки гладка повърхност, с която стереолитографската (SLA) 3D технология за принтиране е позната, с повишена якост на частите и прецизни настройки за принтиране, за да уловите удивително малки детайли.

Точното улавяне на детайли, като повдигнат текст, мрежи, филиграм и техниката за поставяне на камъни „pave“, са възможни без видими линии между слоевете.

Чрез фокусиране върху най-сложните геометрии, като филиграм, по време на разработванете на продукта, успяхме да създадем материал, способен да принтира с голяма точност уникални дизайни.

Азиатският пасифик е най-големият пазар на бижута в света, произвеждащ огромни количества. Екипът на Formlabs за разработка на продукти си партнираше с производители на бижута от Китай, Япония и Индия, за да се увери, че восъчната смола за отливане, с лекота ще принтира богато украсени гривни, в чийто дизайн присъстват филиграм и техниката „pave“, които са особено популярни в тези райони.

Чрез фокусиране върху най-сложните геометрии, като филиграм, по време на разработванете на продукта, успяхме да създадем материал, способен да принтира с голяма точност уникални дизайни. Восъчната смола за отливане е нашият най-добър материал за инвестиционно отливане, достатъчно силен, за да бъде използван за първонални тестове на фитинги и прототипиране на дизайн.

Восъчната смола за отливане е нашият най-добър материал за отливане (investment casting), достатъчно силен, за да бъде използван за първонални тестове на фитинги и прототипиране на дизайн.

Отливане в същия ден: Бързо изгаряне, без последваща обработка

Восъчната смола за отливане е с 20% съдържание на восък за чисто и бързо отливане, с добро изгаряне. Материалът е подходящ за стандартено изгаряне или късо 8-часово изгаряне, използвайки здрава опаковъчна маса като R&R’s Ultravest Maxx, разработена специално, издържаща на бързо нагряване.
Тази смола не изисква последваща обработка, правейки подготовката бърза и безупречна- без съмнение, ако частта е напълно втвърдена и готова за отливане. След бърза баня в изопропилов алкохол, частите са чисти, без остатъчна лепкавост.

Восъчната смола за отливане е нашият най-добър материал за отливане (investment casting), достатъчно силен, за да бъде използван за първонални тестове на фитинги и прототипиране на дизайн.

Стандартното изгаряне e препоръчително за нощен цикъл, големи цилиндри и сложни геометрии.

Стандартното изгаряне позволява достигане на максимална якост на опаковъчната маса и пълното изгаряне на най-финните детайли, използвайки R&R Plasticast или подобна опъковъчна маса.

Castable wax 40 e восъчна смола с 40 % съдържание на восък, което я прави още по-удобен материал за бързо и чисто изгаряне с оптимална точност. Характеризира се с ниска степен на разширяване, благодарение на което често срещани дефекти, свързани с разширяването, се свеждат до минимум. Новото предложение от Formlabs запълва ниша за дигитално производство и отливане на по-сложни модели, с орнаменти, вътрешни канали и гравиран текст, сватбени персонализирани модели или висулки и медальони.

восъчна смола Castable wax 40
Formlabs Castable wax 40 resin resin tank V2.1 B2N SLA 3D printing

Издигнете ювелирния си бизнес на следващото ниво с восъчната смола за отливане

Иновативни материали и достъпни настолни 3D принтери променят начинa, по който производителите на бижута и дизайнерите работят, позволявайки индустриално качество и лесно производство на сложни геометрии, които преди изискваха часове педантичен труд.

Запознайте се с процеса по 3D принтиране в бижутерството на кратко тук, а за да разгледате продуктите на Formlabs, може да погледнете в нашия онлайн магазин или да ни се обадите за директна консултация за подходящи 3D принтер и смоли.

1 comment

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Молба за партньорство

  Не успявате да откриете информацията, която
  Ви е нужна?

  Свържете се директно с наш представител на телефон: 0878 797 490 

  Желаете ли да разговаряте лично с наш експерт?

  Запишете се за безплатна консултация с експерт по решения за 3D принтиране и 3D сканиране.

   Онлайн Поръчка и Поддръжка

   Заяви мостра за тест    Заяви мостра за тест