B2N logo
Търсене
Close this search box.
Търсене
Close this search box.
Индустрии Интересно Новини Полезно Производители

Представяне на Form 3+ и Form 3B+ нови подобрения в най-продаваната SLA екосистема

Преминете от дизайна към готовия детайл по-бързо от всякога с Form 3+ и Form 3B+ – най-новите версии на най-продаваната линия професионални SLA 3D принтери на Formlabs, които вече се доставят на клиенти в цял свят.

Подобренията в принтерите Form 3 и Form 3B улесняват бързото и надеждно изработване на функционални, висококачествени прототипи, части за крайна употреба, медицински изделия, стоматологични части и др. Новите хардуерни и софтуерни разработки, внедрени във Form 3+ и Form 3B+, развиват още повече стереолитографията (Low Force Stereolithography – LFS), първоначално въведена през 2019 г. във Form 3 и Form 3B, като подобряват скоростта на печат, усъвършенстват качеството на детайлите и осигуряват по-рационален работен процес.

Formlabs се гордее с това, че създава лесни за употреба и удобни за ползване продукти за 3D принтиране. С въвеждането на Build Platform 2, платформа за изграждане от следващо поколение с патентованата технология за бързо отделяне на модела от платформата прави целия работен процес на 3D принтирането още по-лесен. Build Platform 2 подобрява ефективността на последващата обработка с напълно интегрирано решение, което позволява бързо, чисто и лесно отстраняване на частите след принтиране.

 

Както за функционални прототипи, така и за части с промишлено качество за крайна употреба, Form 3+, Form 3B+ и Build Platform 2 правят по-бързо и по-лесно от всякога изработването на 3D принтирани части.

Наистина бързо производство

Клиентите на Formlabs във всяка индустрия разчитат на бързината на SLA принтерите на Formlabs, за да превърнат идеите си в реалност и да доставят готови продукти бързо и ефективно. Независимо дали работите в инженерен екип с критичен краен срок за продукта или сте ортопед със спешен случай, успехът често зависи от получаването на готова част възможно най-скоро. С принтерите Form 3+ и Form 3B+ клиентите вече могат да принтират с 20-40 % по-бързо, отколкото беше възможно преди. Увеличенията на скоростта са резултат както от хардуерни, така и от софтуерни подобрения, които издигат най-продаваната SLA технология на следващо ниво.

Подобренията в скоростта на принтиране не само правят частите по-бързо, но и правят продуктите по-добри. Когато дизайнерският екип е в състояние да премине от идеята до готовата част няколко пъти всеки ден, крайният резултат е по-обмислен и добре изпитан продукт. С наличните актуализации на Form 3+ и Form 3B+ не е необходимо една промяна в дизайна да забавя процеса – промените могат да бъдат проектирани и отпечатани в един и същи ден, което дава възможност на клиентите да итерират по-често и да създават по-добри продукти.

Знаем, че клиентите разчитат на точността и прецизността на Formlabs SLA принтери за части с фини детайли – от бижутер, който отпечатва филигран върху годежен пръстен, до биомедицински инженер, който създава модел на микрофлуиди. За да се увеличат максимално скоростите на принтиране, като същевременно се запазят тези детайли, Form 3+ и Form 3B+ могат да произвеждат части с различна дебелина на слоя, като за по-детайлна геометрия се използват по-малки слоеве. Адаптивната дебелина на слоя, усъвършенстван режим на принтиране, който вече е наличен за всички материали, намалява времето за печат, като регулира дебелината на слоя въз основа на геометрията на детайла.

Надеждни, висококачествени части

Качеството на детайлите и качеството на повърхността са важни за клиентите в почти всяка индустрия, в която се използва технологията за 3D принтиране, а Formlabs е постоянен пазарен лидер в тази област. Продуктовият дизайнер се обръща към Formlabs за прототипи с висока степен на достоверност, които могат да издържат пред комисията за преглед на дизайна, точно както рентгенолозите могат да използват Clear Resin за анатомични модели, които осветяват трудни патологии. Възможността да се разчита на висококачествено и последователно покритие премахва догадките при преминаването от 3D принтиран детайл към крайния производствен детайл. Инженерите могат да прекарват повече време, съсредоточавайки се върху итеративните промени в дизайна, а хирурзите могат да прекарват повече време, използвайки модела за практика, и по-малко време за последваща обработка на частта.

Едно от нововъведенията, въведени с технологията LFS и моделите Form 3 и Form 3B, е блокът за обработка на светлината (LPU) – лазерна система, която се движи под резервоара със смола и осигурява лазерна траектория, която винаги е перпендикулярна на равнината на печат. Комбинацията от това линейно движение и системата от огледала вътре в LPU означава, че получавате постоянно перпендикулярно, кръгло лазерно петно, независимо от това къде върху работната повърхност се насочва лазерът. Това е важно за изработването на точни и детайлни детайли и води до по-добро качество и по-гладка повърхност.

Form 3+ и Form 3B+ включват още нов хардуер и софтуер, които затягат параметрите на движение на лазера и изглаждат движението на LPU, като свеждат до минимум отклоненията от траекторията на втвърдяване. По-стабилното LPU създава още по-гладки финиши, по-фини детайли и по-прозрачни части при принтиране с полупрозрачни смоли като Clear Resin, Elastic Resin или BioMed Clear Resin.

Принтерите на Formlabs дават възможност на всеки да създава каквото и да било, което означава, че принтерите трябва да работят оптимално в широк диапазон от температурни среди. Принтерите Form 3+ и Form 3B+ включват нова нагревателна система с подобрени сензори, които по-бързо и по-точно загряват работната повърхност до оптималната температура за всяка смола. Тази разработка създава по-бърз и по-постоянен печат за всеки материал, като гарантира висококачествени части всеки път. Без значение какво искат да изработят клиентите или къде искат да го направят, те могат да разчитат на Form 3+ и Form 3B+ да доставят части с еднаква точност и завършеност, всеки път.

Подобрения на ефективността на екосистемата

В света на 3D принтирането битува схващането, че SLA принтирането може да бъде мръсно и изисква допълнителни досадни стъпки след принтирането. Formlabs започна да се справя с това опасение с въвеждането на Form Wash и Form Cure – автоматизирани решения за последваща обработка, които почистват и втвърдяват частите. Сега Form 3+, Form 3B+ и новата платформа Build Platform 2 правят още една стъпка напред, като подобряват ефективността на цялостния работен процес и намаляват времето за труд от началото до края.

Новата платформа за изграждане 2 има патентована технология за бързо освобождаване, която променя из основи работния процес при SLA. Преди това за изваждането на детайлите от платформата за изграждане бяха необходими специални инструменти, което отнемаше време и можеше да доведе до дефекти на детайлите. Сега, с Build Platform 2 отпечатаните части се освобождават незабавно от печатната повърхност с едно просто движение на страничните дръжки. Гъвкавата печатна повърхност осигурява незабавно освобождаване на партиди части едновременно, като спестява време, което преди това се изразходваше за ръчно отстраняване на частите една по една. Гъвкавата повърхност и механизмът за освобождаване също така означават, че не е необходимо да се използват остри инструменти, които биха могли да надраскат повърхността за изграждане или да повредят частите.

Допълнителни икономии на време и труд по време на последващата обработка са резултат от подобрената конфигурация на поддръжката, присъща на новите настройки на материалите, въведени във Form 3+ и Form 3B+. Докато предишните версии на PreForm генерираха заоблен връх на закрепване на опората към детайла, новата версия на PreForm създава призматична форма за допирните точки, което позволява по-лесно и по-чисто прекъсване.

Form 3+ и Form 3B+, и платформата Build Platform 2 помагат на клиентите, като подобряват оперативната ефективност, което ги прави идеални решения за производители, които трябва да намалят разходите на поточната линия, за натоварени сервизни бюра, произвеждащи различни части, или за болници, които подобряват грижите за пациентите. Платформата Build Platform 2 е съвместима с Form 2, Form 3 и Form 3B, както и с Form 3+ и Form 3B+, което позволява достъп до подобрения работен процес на всеки потребител на настолен SLA 3D принтер Formlabs.

Подобрения в целия процес по 3D принтиране

От началото до края на работния процес Form 3+ и Form 3B+, заедно с Build Platform 2, са най-бързият и надежден начин за производство на висококачествени прототипи и части за крайна употреба. С набор от подобрения, започвате работа по-лесно, изграждате детайли по-бързо и ги обработване за минути.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Молба за партньорство

  Не успявате да откриете информацията, която
  Ви е нужна?

  Свържете се директно с наш представител на телефон: 0878 797 490 

  Желаете ли да разговаряте лично с наш експерт?

  Запишете се за безплатна консултация с експерт по решения за 3D принтиране и 3D сканиране.

   Онлайн Поръчка и Поддръжка

   Заяви мостра за тест    Заяви мостра за тест