B2N logo
Търсене
Close this search box.
Търсене
Close this search box.
Ultimaker 3D printing solutions
Полезно Примери Производители

Възвръщаемост на инвестицията с 3D принтиране

Чудите ли се дали 3D принтирането е приложимо за вашия бизнес?  Понякога е по-лесно да разберем ползите от нещо непознато като проучим за успехите на другите.

Представяме ви няколко успешни примера за внедряването на 3D принтирането в производството.

Volkswagen Autoeuropa

Volkswagen Autoeuropa използва 3D принтерите на Ultimaker за изработката на иструменти и приспособления за автоматизиране на производствените си поточни линии. Като произвеждат тези части в собственото си производство, автомобилният производител спестява €475,000 още през първите две години употреба на 3D принтерите. Специфичните части се принтират за много по-малка цена и по-кратко време от преди.

Фиксиращ детайл, който подсигурява правилното позициониране на емблемата на колата, се 3D печата за четири дни и струва €10 на детайл сравнено с €400 на детайл и доставка от 35 дни, когато се поръчва от подизпълнител.

Видео как Volkswagen спестяват 91% производствени разходи и свалят до 95% производственото си време чрез 3D принтиране може да изгледате тук.

ERIKS

ERIKS е фирма, която предлага технически компоненти и свързани с тях услуги на всички сектори от индустрията. Те използват 3D печат в централната си база в Холандия за множество цели. Най-полезното приложение обаче свързано с възвръщаемост на инвестицията им са инструментите, които 3D принтират, за да повишат производителноста и безопасността на работата по поточните линии. Благодарения на тези инструменти и приспособления ERIKS до момента отчитат спеставане на разходите си на стойност €350,000.

Разказ за приложенията на 3D принтирането с Ultimaker S5 Pro Bundle в холандската фирма ERIKS

SNOW BUSINESS

Snow Business прилагат технологията на 3D принтиране за функционални прототипи, тестове и производството на крайни части за машините им за сняг, които се ползват в кино индустудстрията.

Например дюзите за машините за сняг се 3D печатат, като по този начин нуждата от лазерно рязане при външен подизпълнител отпада. Обикновено лазерното рязане отнема 7 работни дни и изисква поръчка на минимална стойност от £125. Snow Business принтират същата дюза сами за 7 часа на стойност £2.50 за дюза. Фирмата отбелязва, че възвръщат инвестицията си в 3D принтера за забележителните 2 седмици.

Snow Business 3D печатат дюзи за машините си за сняг, спестявайки време и средства

ZEISS

Carl Zeiss Optical Components (ZEISS) е фирма, която в момента също 3D принтира персонализиран адаптер за всеки от промишлените си микроскопи в серийно производство. 3D принтерите влизат в употреба и за печат на приспособления към поточните линии в производство.

3D принтирането не само спестява време, но и носи неочаквани спестявания откъм разходи и бърза възвръщаемост на инвестицията – процес, който преди е струвал €300, сега се остойностява на €20 за 3D принтиран детайл.

Повече информация за успеха на ZEISS и как прилагат адитивното производство може да гледате тук:

SYLATECH

Sylatech използват принтерите на Ultimaker с цел бързо прототипиране. Преди да внедрят 3D принтирането в работата си, инженрите са имали ограничения да тестват функционалността на нов дизайн без да поръчват и инвестират в матрици. Процесът отнема време – от три до четири седмици и средства – от £2,000-4,000 на матрица.

Приблизително 30% от допълнителните матрици и инструменти за тестовете изискват някаква преработка, което може да струва близo £900. С помоща на 3D принтирането, Sylatech съкращават както времето за изработка, така и цената, като само 5% от инструментите продължават да имат нужда от преработка.

Перка за двигател на яхта и нейн прототип

Перката за двигателя на яхта например би отнела четири седмици време за разработка и би струвала около £17,100. С принтерите на Ultimaker времето за разработка се скъсява на пет дни на стойност t £15,660 (с включени разходи за отливане на матрици). За фирма Sylatech инвестицията в 3D оборудване се възвръща за по-малко от три месеца.

Искате ли да научите повече за спестяванията, които вие може да постигнете с 3D принтиране? В интернет страницата на Ultimaker има калкулатор, с който може да изчислите възвърщаемостта на инвестицията си. Винаги може да се свържете и с наш консултат за съдействие и насоки как да изчислите точно колко средства и време имате възможност да спестите с нашите индустриални решения.


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Молба за партньорство

  Не успявате да откриете информацията, която
  Ви е нужна?

  Свържете се директно с наш представител на телефон: 0878 797 490 

  Желаете ли да разговаряте лично с наш експерт?

  Запишете се за безплатна консултация с експерт по решения за 3D принтиране и 3D сканиране.

   Онлайн Поръчка и Поддръжка

   Заяви мостра за тест    Заяви мостра за тест